Jag heter Torbjörn Ek och är en medelålders man som gillar att röra på mig. Vilket jag alltid har gjort i hela mitt liv genom olika typer av aktiviteter.
Cykling fastnade jag förrän jag blev lite äldre eftersom jag kände att kroppen börja säga från, speciellt med mina knä. Då började jag kika runt lite om vad som kunde vara bra. Då fastnade jag för cykling så småningom för det skulle ju vara bra för kroppen och ge en träning från topp till tå.
Så jag stegade in till vår närmaste cykelaffär och bad om hjälp angående all utrustning och vilken typ av cykel jag skulle ha. Tack och lov så var de mycket duktiga på att ge mig råd om allting och jag har haft mycket stor nytta av deras hjälp sedan dess.
Jag kom så småningom hem, stolt ägare till en urtjusig racercykel och hjälm med alla tillbehör. Jag hade kollat upp lite innan på nätet hur jag skulle bära mig åt för börja träna och så vidare. Jag får nog säga det att jag aldrig har ångrat mig sedan jag tog mina första stapplande tramptag på min cykel. Visst har det varit tufft ibland när det har blåst och renat och så. Men det har alltid känns skönt efteråt, när jag har stått i duschen men framför allt att själen mår bra.
Gissa om jag kände mig stolt efter att ha deltagit i mitt första lopp. Vann i och för sig inte men det gav mig bara blodad tand och sporra mig till att fortsätta att göra mitt bästa.
Så börja du också och se omgivningen på din 2 hjuling!