Välkommen till 2hjul.se!
Kul att just du tittar in på min sida.
Jag heter Torbjörn Ek, är en medelåldersman, som har kommit på att cykla är livet!
Cykla är inte bara miljövänligt utan dessutom bra för dig och din kropp. Att cykla ger dg en träning som är bra för hela kroppen så länge du tränar på rätt sätt och använder en utrustning som är lämplig för just den typen av cykling som du vill ägna dig åt. Sedan gäller det att ha ett sund förnuft, speciellt om du ger dig ut på vägar och gator med tanke på vilket trafik det finns på gatorna och vägarna. Bättre att ta det säkra för det osäkra!
Det finns allt från vardagscykling upp till tävlingscykling på elitnivå. Så det är bara för dig att välja och se vad som passar just för dig.
Själv är jag absolut inte en elitcyklare men jag gillar att tävla. Så jag brukar träna inför och ställa upp olika tävlingar för glada amatörer. Det är faktiskt riktigt kul! Antingen väljer du att träna själv eller så finns det olika cykelklubbar runt hela Sverige. Så det är bara till att kolla upp vilken eller vilka klubbar som finns i den staden du bor i och kontakta dem för att få information om vad som gäller för den klubben angående medlemskap och så vidare. Fördel med en klubb är att du får vara med i en gemenskap samtidigt som du får tips och råd hela tiden. Svårare än så är det inte! Som jag sa innan så är det viktigt att se till att har rätt utrustning. Är du med i en klubb så kan du alltid höra dig för vad de har för rekommendationer eller så går du till en affärs som säljer cyklar. Jag kommer försöka ge dig lite tips och råd på vad du bör tänka på och så.
Lycka till!